07 September 2013

Κάνε τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο μακριά!!!!

Είναι πραγματικότητα ότι οι περισσότερες από μας ποτέ δε νιώθουμε αρκετά μακριά τα μαλλιά μας και σχεδόν ποτέ δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε το μήκος των μαλλιών που επιθυμούμε. Όμως εμείς ψάξαμε και βρήκαμε συμβουλές από ειδικούς που προτείνουν κάποια τρικ που καταφέρνουν να προσθέσουν εικονικά 2-3 πόντους στα μαλλιά μας !!!
Επειδή η διαδικασία του να μακρύνουμε τα μαλλιά μας είναι χρονοβόρα και απαιτεί υπομονή και επιμονή μπορούμε με το κατάλληλο κούρεμα, χρώμα και styling να δώσουμε την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά μας είναι πιο μακριά από ότι είναι στην πραγματικότητα!!! Δείτε τις προτάσεις μας!
Το κούρεμα
Αν τα μαλλιά σας είναι σχετικά κοντά (π.χ. καρέ) και προσπαθείτε να τα μακρύνετε πρέπει να δημιουργήσετε μία κουπ που να δίνει μήκος στις μπροστινές τούφες. Δηλαδή να τα φιλάρετε από την πίσω πλευρά αφήνοντας την μπροστά πλευρά πιο μακριά με τούφες που να πλαισιώνουν το σαγόνι. Αυτή η κίνηση αυτόματα θα δώσει ένα μακρόστενο σχήμα που δίνει την αίσθηση ότι τα μαλλιά είναι πιο μακριά!!! Και προσοχή το ότι μακραίνετε το μαλλί σας δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να επισκέπτεστε το κομμωτήριο σας. Έχει αποδειχθεί ότι το συχνό κούρεμα δυναμώνει την τρίχα και μακραίνει ευκολότερα και γρηγορότερα.


Αν πάλι έχετε ήδη μακρύ μαλλί(τουλάχιστον κάτω από τους ώμους) οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε το φιλάρισμα για να μην «αδειάζει» το μαλλί σας και καταλήγουν στο τέλος μακριές τούφες που φαίνονται λίγες και δίνουν την αίσθηση ενός πιο κοντού κουρέματος. Η λύση για τις μακρομαλλούσσες που θέλουν να φαίνεται πιο πολύ το μήκος των μαλλιών τους είναι να τα μακραίνουν όλα ενιαία και να κουρεύουν μπροστά τις πλάγιες φράντζες. Οι φράντζες που αρχίζουν από τα ζυγωματικά και κάτω δίνουν παραπάνω μήκος στο μαλλί γιατί δημιουργούν δύο άνισα μήκη και δίνουν παραπάνω μήκος στο τελικό αποτέλεσμα.

Το χρώμα
Και το κατάλληλο χρώμα στα μαλλιά μπορεί να βοηθήσει στο να τονιστεί το μήκος του μαλλιού και άρα να δώσει κάποιους «fake» extra πόντους.
Το μυστικό σ’ αυτή την περίπτωση είναι ανοίξετε λίγο το χρώμα στις άκρες όπως γίνεται με την τεχνική του ombre. Η αντίθεση που δημιουργείται από την πιο σκούρα ρίζα μέχρι το την πιο ανοιχτόχρωμη άκρη δίνει έμφαση στο μήκος και βοηθά ακόμα περισσότερο το σκοπό μας. 


Όσο για τις κοκκινομάλλες που είναι πιο δύσκολο χρώμα ,αλλά must για τη χρονιά που πέρασε, οι ειδικοί προτείνουν οι άκρες να καταλήγουν σε χάλκινο χρώμα για πιο φυσικό αποτέλεσμα σαν ξεβαμμένο.
Το styling
Μπορεί το ίσιωμα (ειδικά με πρέσα) να προσθέτει αντικειμενικά πόντους στο μαλλί όμως στην ουσία, αν το κάνετε συχνά ,είναι από τους βασικούς λόγους που σας οδηγούν στην κομμώτρια για να κόψετε τα μαλλιά μας.
Αυτό που δίνει γενικά την ψευδαίσθηση του μήκους είναι οι ανισότητες, άρα τα χτενίσματα που πρέπει να κάνετε θα πρέπει να ακολουθούν την αρχή της ασυμμετρίας. Δηλαδή πιάστε τα μαλλιά σας με διάφορους τρόπους κι αφήστε ελεύθερες τις κατάλληλες τούφες που να προσδίδουν με την ανισότητα τους το επιθυμητό μήκος.
 

Τέλος ,μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά ακόμα και τα ρούχα σας μπορούν να δείξουν πιο μακριά τα μαλλιά σας!! Όταν φοράτε ρούχα με  χρώματα που κάνουν αντίθεση με τα μαλλιά σας κερδίζετε σε μήκος γιατί «ξεκολλάει» η εικόνα του μαλλιού από του ρούχου και στο μάτι τα μαλλιά σας φαίνονται πιο μακριά!!!