18 November 2013

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΣΑΣ ΝΕΣΕΣΕΡ


ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ


Το νεσεσέρ για τις γυναίκες είναι αυτό που λέει η ίδια η λέξη: απαραίτητο (υπεραπαραίτητο, θα έλεγα εγώ) !!! Είναι το «μαγικό κουτί» που κλείνει μέσα του όλα τα μυστικά όπλα της ομορφιάς μιας γυναίκας, τα καλλυντικά της, και γι’ αυτό δεν το αποχωριζόμαστε ποτέ!!! Έτσι κι εμείς φτιάξαμε μια λίστα με το τι πρέπει να περιέχει κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου για να σας βοηθήσουμε να μην παραλείψετε τίποτα σημαντικό για την επιδερμίδα σας αλλά και για το μακιγιάζ σας…
Επειδή το φθινόπωρο ο ήλιος και η υγρασία παραμένουν, με τη θερμοκρασία ωστόσο να μειώνεται, το δέρμα μας επηρεάζεται(όπως και σε κάθε αλλαγή εποχής προσθέτω εγώ)και χρειάζεται λίγη φροντίδα παραπάνω κυρίως ως προς την ενυδάτωση του.

1) Γι’ αυτό το λόγο φροντίστε να έχετε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα, που πρέπει να είναι διαφορετική από αυτή του καλοκαιριού αφού, όπως είπαμε, το κλίμα δημιουργεί διαφορετικές ανάγκες στο δέρμα. 2) Φροντίστε να εξοπλιστείτε με μια καλή ενυδατική κρέμα ή ενυδατικό γαλάκτωμα για το σώμα σας, όπως και για τα χέρια σας που αυτή την εποχή αρχίζουν να αγριεύουν από το κρύο. Αν δε θέλετε να γεμίσετε το νεσεσέρ σας με κρέμες βάλτε απλά μια βαζελίνη και θα είστε υπερκαλυμμένη από άποψη ενυδάτωσης.


  
3) Διατηρήστε τα χείλη σας απαλά και πλήρως ενυδατωμένα με ένα lip balm με χρώμα που θα σας χρησιμεύσει και σαν στοιχείο του μακιγιάζ σας, αλλιώς εξοπλιστείτε με βουτυροκακάο ή liposan για να τα προστατέψετε από τώρα και να μη «σκάσουν» αργότερα.4) Μην αποχωρίζεστε ποτέ το αντηλιακό προσώπου ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο ήλιος μπορεί να μην καίει τώρα, όμως οι υπεριώδεις ακτινοβολίες που καταστρέφουν το δέρμα είναι υπαρκτές όλες τις ημέρες του χρόνου γι’ αυτό να το χρησιμοποιείτε πάντοτε όταν κυκλοφορείτε την ημέρα στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια που εκτίθενται στον ήλιο πιο συχνά.


5) Περιττό και να το αναφέρω, αλλά το άρωμα μας και το αποσμητικό μας είναι βασικό προϊόν του νεσεσέρ μας και πολλές φορές μάλιστα το κουβαλάμε μαζί μας στην τσάντα για να φρεσκαριζόμαστε μέσα στη μέρα. Η ωραία μυρωδιά είναι κύριο συστατικό της γοητείας μιας γυναίκας και πολλές φορές το άρωμα της είναι το σήμα κατατεθέν της…Αφού πια είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου, πρέπει πέρα από το ντύσιμο μας να διαφοροποιηθεί και το μακιγιάζ μας άρα και τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαμε έως τώρα. Τα έντονα και ζωηρά χρώματα δίνουν τη θέση τους σε πιο σκούρες και γήινες αποχρώσεις που προσωπικά εγώ τις λατρεύω…


6) Καταρχήν αλλάζουμε χρωματισμό στο make up ,στο concealer και στην πούδρα μας, γιατί πια η επιδερμίδα μας έχει επανέλθει στο φυσικό της χρώμα και δεν είναι πια μαυρισμένη. Άρα προσαρμόζουμε όλα τα καλυπτικά προϊόντα στη σωστή απόχρωση για να μην έχουμε φαινόμενα όπως άλλο χρώμα στο πρόσωπο κι άλλο στο λαιμό ή στα χέρια…

7) Προμηθευόμαστε πιο σκούρα βερνίκια νυχιών, μολύβια ματιών και σκιές(ή ό,τι από αυτά λείπει από το νεσεσέρ μας ) στα χρώματα που μας αρέσουν και μας ταιριάζουν για να κάνουμε πιο γήινο ή ψυχρό μακιγιάζ όπως επιβάλλει η εποχή..
8) Φέτος το φθινόπωρο είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ένα σκούρο κόκκινο ή καφέ κραγιόν στο χρώμα και στον τόνο που σας ταιριάζει, γιατί θα φορεθεί πολύ όλη τη σεζόν. Ακόμα είναι πολύ must το ρουζ σε πιο γήινα χρώματα κυρίως του καφέ για εντυπωσιακά «κοψίματα» στις γωνίες του προσώπου.9)Τα υπόλοιπα ,βέβαια, που απέμειναν είναι στάνταρ κάθε εποχή όπως για παράδειγμα η μάσκαρα που μια γυναίκα δεν την αποχωρίζεται ποτέ ή τα προϊόντα hair styling που χρησιμοποιούμε όλες τις εποχές γι’ αυτό το αφήνω σε σας να επιλέξετε τι άλλο θα βάλετε μέσα στο νεσεσέρ σας. Άλλωστε η καθεμία από μας ξέρει τι χρειάζεται για να είναι όμορφη και κομψή. Έτσι δεν είναι chicates???