16 March 2014

ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΨΗ "ΦΛΟΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ" ΜΕ ΜΑΣΑΖ!!!

Συνταγή κατά της κυτταρίτιδας


Μπορεί το καλοκαιράκι να βρίσκεται ακόμα μακριά, όμως η αλήθεια είναι ότι όλο το χρόνο πρέπει να προσπαθούμε για το πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί όλες είτε λίγο είτε πολύ ,τη λεγόμενη «όψη φλοιού πορτοκαλιού» ή αλλιώς τη γνωστή σε όλες μας κυτταρίτιδα, γιατί διαφορετικά οι λύσεις της τελευταίας στιγμής δεν είναι και πολύ αποδοτικές!!
Οι βασικές λύσεις για την κυτταρίτιδα είναι λίγο πολύ σε όλες μας γνωστές :σωστή διατροφή, λήψη ικανοποιητικής ποσότητας νερού, άσκηση κ.τ.λ. όμως πόσες από σας έχουν δοκιμάσει να συνδυάσουν τα παραπάνω με απολαυστικό μασάζ στις προβληματικές περιοχές και να βελτιώσουν την όψη του δέρματος??    

Δείτε τις σπιτικές μας συνταγές παρακάτω και ακολουθήστε όποια θέλετε!!

Συνταγή Κατά της κυτταρίτιδας Νο 1: 
Χοντρό αλάτι και γκρέιπφρουτ   

       
Το χοντρό ιωδιούχο αλάτι κάνει το δέρμα απαλό και το προετοιμάζει για να δεχθεί σε βάθος τα υπόλοιπα συστατικά (κάνει κάτι σαν peeling). Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ρυθμίζει τη λέμφο και την κατακράτηση υγρών, γι’ αυτό και είναι αποτελεσματικό στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας και της παχυσαρκίας, ενώ το σησαμέλαιο αναζωογονεί και ενυδατώνει το δέρμα. Παρόλ’αυτά  αν για κάποιο λόγο το δέρμα σας είναι ερεθισμένο π.χ. από το ξύρισμα μη χρησιμοποιείτε το μείγμα, γιατί το ιώδιο που περιέχει το χοντρό αλάτι μπορεί να προκαλέσει παραπάνω ερεθισμούς.    


  
Τι χρειάζεστε:
  • 3 χούφτες χοντρό αλάτι
  • 4 κουταλιές σησαμέλαιο
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
Προετοιμασία και εφαρμογή
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και εφαρμόστε το μείγμα σε νωπό δέρμα. Κάντε μασάζ με μεγάλες, κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Επιμείνετε στα σημεία που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη (π.χ. στο εσωτερικό των μηρών και στους γλουτούς), ενώ όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό, όπως στην κοιλιά, οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πιο απαλές. Αν σας περισσέψει ποσότητα, μην την πετάξετε. Φυλάξτε τη σε ένα γυάλινο δοχείο, σαν αυτό της μαρμελάδας, και κλείστε το καλά.

Συνταγή Κατά της κυτταρίτιδας Νο 2: 
Κόκκοι καφέ και ζάχαρη


           
Η καφεΐνη που περιέχει ο καφές είναι το βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται ενάντια της κυτταρίτιδας στη συντριπτική πλειοψηφία των κρεμών του εμπορίου. Έχει αποδειχθεί ότι η καφεΐνη, όταν η χρήση είναι εξωτερική, καταπολεμά την κυτταρίτιδα, ενώ όταν την προσλαμβάνουμε εσωτερικά με τη μορφή ροφήματος π.χ. καφέ δε βοηθάει και πολύ ίσως γιατί συνδυάζεται με ζάχαρη(για αυτό ένα καφεδάκι τη μέρα με ελάχιστη ή και καθόλου ζάχαρη είναι αρκετό)…Η ζάχαρη επίσης είναι γνωστό ότι κάνει απολέπιση οπότε το δέρμα δέχεται καλύτερα την πρόσληψη καφείνης και αν το μίγμα συνδυαστεί με λίγες σταγόνες baby oil θα πετύχουμε και πλήρη ενυδάτωση και η όψη της επιδερμίδας θα δείχνει ακόμα καλύτερη.Τι χρειάζεστε:
  • 2 χούφτες καφέ(κατά προτίμηση στιγμιάιος που έχει πιο χοντρούς κόκκους)
  • 4 κουταλιές baby oil
  • 2 χούφτες ζάχαρη
Προετοιμασία και εφαρμογή
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και εφαρμόστε το μείγμα σε νωπό δέρμα. Κάντε ελαφρύ μασάζ (για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας)με τον τρόπο που περιγράψαμε στην παραπάνω συνταγή για ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Τέλος, αφού ξεπλυθείτε αν θέλετε εφαρμόστε μια κρέμα σώματος που περιέχει καφεΐνη και στις 2 περιπτώσεις.


Να θυμάστε πάντα ότι η πρόληψη για το σώμα μας πρέπει να γίνεται όλες τις εποχές και είναι η καλύτερη μέθοδος φροντίδας και περιποίησης τους εαυτού μας για να μην υποβαλλόμαστε σε μαρτυρικές μεθόδους την τελευταία στιγμή!!!
Καλή άνοιξη!!